Verkeersinfo

Kortrijk Regionaal Nieuws

KRN


VERKEERSINFO REGIO KORTRIJK

Spoorwerken aan overweg Goedendaglaan en Hugo Verriestlaan

 

Op woensdag 9 oktober en donderdag 10 oktober voert de firma Fero NV uit Willebroek inspecties uit aan de spooroverwegen in de Hugo Verriestlaan en in de Goedendaglaan.


Woensdag 9 oktober is de spooroverweg in de Goedendaglaan afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via Theodoor Sevenslaan – Visserskaai – Passionistenlaan in beide richtingen.


Donderdag 10 oktober is de spooroverweg in de Hugo Verriestlaan afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via Volksvertegenwoordiger De Jaegerelaan – Minister de Taeyelaan – Dokter Snellaertstraat – Gravin Beatrijslaan – Goedendaglaan – Passionistenlaan in beide richtingen

Aanleg dubbelrichtingsfietspad en voetpad Beneluxlaan / President Kennedylaan


Op maandag 14 oktober start de firma Tibergyn NV uit Gullegem met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad en voetpad in de Beneluxlaan / President Kennedylaan. De werken verlopen in 3 fases en zouden een 6-tal weken duren.


Lees hieronder de bewonersbrief bedeeld door het Agentschap Wegen en Verkeer. Hierin staan de verschillende fases met bijhorende omleidingen duidelijk beschreven. 

Tijdelijk éénrichtingsverkeer voor heropbouw Delhaize Sint-Rochus


Aangepaste verkeerssituaties door werken Tijdelijk éénrichtingsverkeer voor heropbouw Delhaize Sint-Rochus

Nog tot en met vrijdag 22 november geldt er in de Loofstraat (tussen Pater Beckstraat en Doorniksewijk) éénrichtingsverkeer richting Doorniksewijk. Deze verkeerssituatie is noodzakelijk voor de heropbouw van Delhaize Sint-Rochus. Bij grote leveringen kan de straat uitzonderlijk helemaal afgesloten worden.


Verkeerssituatie
- Verkeer richting Condédreef volgt een omleiding via Doorniksewijk – Burgemeester Pyckestraat – Pater Beckstraat

Spoorwerken aan overweg Izegemsestraat

 

Van donderdag 10 oktober tot en met vrijdag 15 november 2019 werkt de firma Fero Signalisatie uit Willebroek aan de overweg in de Izegemsestraat. Hierdoor is de overweg gedurende deze periode afgesloten voor alle verkeer.


Verkeerssituatie
- Voetgangers en fietsers hebben geen doorgang
- Verkeer volgt een omleiding via de Sint-Katriensteenweg – Noordlaan – Industrielaan in beide richtingen

Spoorwegovergang Izegemsestraat Heule afgesloten


De spoorwegovergang in de Izegemsestraat in Heule zal voor een week of zes afgesloten zijn voor alle verkeer ook voor fietsers ! En dat van 10 oktober om 6 uur tot en met 15 november 17 uur . De omleiding is voorzien via Sint-Katriensteenweg , Vijverhoek en Industrielaan. / Samson / foto krnieuws / Samson  

Overleiestraat afgesloten op 4 oktober


Op vrijdag 4 oktober werkt de firma Traffic Signs uit Beringen in de Overleiestraat. Het betreft werken aan de Sint-Elooiskerk met behulp van een kraan. Hierdoor is de Overleiestraat (tussen Rekollettenstraat en Meensestraat) afgesloten voor het verkeer.


Verkeerssituatie
- Autobestuurders en fietsers volgen een omleiding via de Sint-Amandslaan – Proosdijstraat – Meensestraat enerzijds en via de Meensestraat – Noordstraat – Gasstraat – Rekollettenstraat anderzijds
- Voetgangers hebben doorgang


foto krnieuws / JVGK

Start bouwproject Cederlaan


Vanaf dinsdag 1 oktober 2019 start de firma Artes Depret uit Zeebrugge met het bouwproject in de Cederlaan. Het betreft het slopen en heropbouwen van woningen. Voor de veiligheid wordt de volledige werfzone afgesloten voor het verkeer. Ook fietsers en voetgangers hebben geen toegang tot de werfzone. De werken duren vermoedelijk tot de zomer van 2021

Overleiestraat deels afgesloten 

Van woensdag 21 augustus tot en met vrijdag 23 augustus werkt de firma Traffic Signs in de Overleiestraat (tussen Sint-Jansput en Rekollettenstraat). Het betreft werken met behulp van een mobiele kraan. Hierdoor is de Overleiestraat op die dagen en in die zone afgesloten voor het verkeer.


Verkeerssituatie


Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Amandslaan – Proosdijstraat – Meensestraat enerzijds en Meensestraat – Noordstraat – Gasstraat – Rekollettenstraat anderzijds

Stationsproject: de grote werken starten

In april werden de bouwwerken aan de fiets- en bustunnel tijdelijk onderbroken door technische problemen. Hierdoor was het de voorbije maanden stil rond het Stationsproject. Dat verandert nu. 

In september starten de bouwwerken voor een ondergrondse parking van 900 plaatsen én een wegtunnel in de Zandstraat. Om tijdens deze werken alle verkeer zo veilig, vlot en comfortabel mogelijk te laten verlopen, voeren we vanaf half augustus asfalterings- en markeringswerken uit langs de belangrijkste omleggingswegen. Alle buurtbewoners ontvangen een bewonersbrief met een volledig overzicht van de werken, timing en omleidingen. / foto kr-nieuws / JVGK

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren