kr-nieuws.be

100 Jarige Suzanne Vanacker

foto JVGK

foto JVGK

100 jarige Suzanne Vanacker


Mevr. Suzanne Vanacker is geboren op 27 januari 1921 in Kortrijk als oudste dochter van Joris Vanacker en Julienne Taelman, haar jeugd bracht ze door in de Veldstraat waar haar vader een kleine schrijnwerkerij had. Haar moeder was naaister met specialisatie in borduurwerk. Ze had nog 3 zussen waarvan er 2 vroeg gestorven zijn (19 en 3).


Na haar schooltijd werkte Suzanne in de ‘de plastron’ een zaak van herenkledij die gelegen was in de Doornikstraat tot deze werd stopgezet in (1979?).


Tijdens WO II maakte ze kennis met Georges Vandeweege (de plastron was gebombardeerd en de zaak kreeg ruimte in de speelgoedzaak ‘de gouden trommel’ waar zijn zus Olga werkte en hij af en toe langs kwam. Georges werd geboren op 18 februari 1922 en ze huwden op 31 januari 1948. Tot november 1958 woonden ze in de Moorseelsestraat tot ze verhuisden naar hun huis in de Lizernelaan, waar Suzanne nu nog woont.


Ze hebben altijd in Kortrijk gewoond. (Georges stierf op 16 juni 2016) Zoon Bernard zag het daglicht op 20 december 1948, en daarna volgden nog 3 dochters : Martine, Marijke en Katelijn.


Suzanne fietste graag, las graag een goed boek als het werk en gezin dit toeliet, een verminderd zichtvermogen heeft hieraan een einde gemaakt. Ze hield er ook van de mensen te foppen een vb. toen grootmoeder voor Kerst of Nieuwjaar op haar verlanglijstje een ‘half schortje’ zette kreeg ze dit ook maar dan wel een doormidden geknipt Bij kaarten en gezelschapsspellen durfde af en toe eens te foefelen.


Verder waren er de dagjes aan zee, dan een week, later het Zwarte woud, Zwitserland en Oostenrijk. Eénmaal op pensioen organiseerden ze samen voor de gezinsbond uitstapjes doorheen het land en ze verkenden een deel van Europa. Lourdes stond een paar maal op het programma, want daar waren ze op huwelijksreis geweest. / JVGK / foto krnieuws / JVGK