kr-nieuws.be

3 fietsdieven en 1 drugdealer op heterdaad betrapt

Overlastcontroles in Kortrijk opnieuw succesvol

3 fietsdieven en 1 drugdealer op heterdaad betrapt


Op donderdagnamiddag 9 maart voerde de politiezone VLAS opnieuw overlastcontroles uit in het centrum van Kortrijk. Daarbij werden zowel de stationsomgeving als andere overlastgevoelige parken en pleinen gecontroleerd. Ook de drughond was van de partij.

 

Drugdealer

Ter hoogte van de Sint-Elisabethkerk werd een verdachte man gespot die, van zodra hij de politie opmerkte, vlug een andere weg opging. Meteen werd de man tegengehouden en gecontroleerd. Met succes, want er werden verschillende, apart verpakte porties marihuana gevonden, klaar om te verkopen (zie foto).

 

Daarnaast had de verdachte ook 2 smartphones, een grote som cash geld en ook een vals bankbiljet van 200 euro op zak.

De man werd opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek.


Fietsdieven


Wat later op de namiddag, omstreeks 15.30 uur, werden aan het station van Kortrijk 3 fietsdieven op heterdaad betrapt. Het drietal viel op omdat ze samen te voet op stap waren met 1 mooie, elektrische fiets aan de hand. Na controle door de politiediensten werden ze allen opgepakt. Het gaat om 3 mannen die afkomstig zijn uit Noord-Frankrijk. Bovendien had 1 van hen pepperspray bij zich en een andere een kniptang. De derde persoon beschikte over geen enkel geldig identiteitsdocument.

 

Ze werden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor en verder onderzoek. Daaruit bleek dat 1 van de verdachten al in Kortrijk in beeld kwam en dat de elektrische fiets eerder gestolen werd in Oostende.

 

Burgemeester van Kortrijk Ruth Vandenberghe: “De intensieve en heel gerichte overlastcontroles in het Kortrijkse stadscentrum, met ondersteuning van het cameranetwerk, blijven succesvol. Onze politiediensten, die zowel heel zichtbaar als anoniem te werk gaan, willen het duidelijk signaal geven naar fietsendieven en andere criminelen dat zij in onze politiezone vroeg of laat tegen de lamp zullen lopen en er hier dus geen plaats is voor hun criminele praktijken. Zie je iets verdacht, aarzel niet en bel 1701 ”.