kr-nieuws.be

4 inbrekers op heterdaad betrapt tijdens inbraak in jeugdlokalen in Kuurne

foto shutterstock

4 inbrekers op heterdaad betrapt tijdens inbraak in jeugdlokalen in Kuurne

 

In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart 2023 kon de politiezone VLAS 4 inbrekers op heterdaad betrappen en oppakken toen zij aan het inbreken waren in de jeugdlokalen van de Chiro en KSA in de Boomgaardstraat in Kuurne.

 

Een alerte medewerker van de KSA alarmeerde afgelopen nacht de politiezone VLAS toen hij vaststelde dat er inbrekers ‘aan het werk’ waren in de jeugdlokalen in Kuurne. De politieteams die snel ter plaatse waren, konden in de buurt meteen 3 verdachten oppakken. Even later werd ook de vierde verdachte, met inzet van de patrouillehond, bij de kraag gevat.

 

Tijdens het eerste onderzoek ter plaatse trof de politie bij de verdachten en in hun rugzak spullen aan die gestolen waren in de jeugdlokalen.

 

Sinds begin maart werden al 6 feiten van inbraken in lokalen van jeugdbewegingen in Kortrijk, Kuurne, Marke, Bissegem en Heule vastgesteld. Op 3 locaties bleef het bij een poging en geraakten de daders niet binnen. Op 3 andere locaties slaagden de daders wel in hun opzet. Het was telkens door ruitverbijzeling dat ze de jeugdlokalen konden betreden en alle kostbaarheden die niet te zwaar of te groot waren, meegraaiden: multimedia (geluidsbox, oortjes, laders …) sommen geld, uurwerk, zaklamp, eten, drinken …

 

Het onderzoek dat momenteel loopt moet duidelijk maken of de jongemannen ook in aanmerking komen als verdachten van andere recente inbraken in jeugdlokalen.

 

Burgemeester van Kuurne Francis Benoit: “Het is extra jammer dat net jeugdbewegingen hier het slachtoffer van worden. Zij hebben vaak geen middelen op overschot om hun werking, die wekelijks kan rekenen op heel wat enthousiaste leden, draaiende te houden. En dan spreken we nog niet van de inbraakschade die aangericht werd aan de lokalen zelf. Sterk werk dus van onze politiemensen, samen met de alerte KSA-leider.”