kr-nieuws.be

5 processen-verbaal opgesteld voor samenkomst in schuur


Door Redactie KRN

5 processen-verbaal opgesteld voor samenkomst in schuur


In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 december 2020, omstreeks 02.15 uur, kwam in de dispatching van de politiezone Vlas een melding van nachtlawaai binnen in de Rijksweg in Lendelede. De geluidsoverlast was van ver hoorbaar en kwam uit een schuur naast een woning in het begin de straat.

 

Toen de politie ter plaatse kwam, vroegen zij aan een man die buiten op de oprit stond om de muziek stiller te zetten. Toen de man de deur van de schuur opende, sprong een Mechelse herdershond naar buiten en beet meteen in het bovenbeen van de ene politieman. De hond hapte ook naar de andere politieman maar zonder gevolgen. Pas nadat de hond met veel moeite werd opgesloten, kon de politie veilig de schuur betreden.

 

In de schuur, die wat ingericht was als een mancave, werden nog 2 mannen aangetroffen. Op de tafel stond een bokaal gevuld met cannabis en lag er ook een gripzakje met daarin een blok hasj.

 

De 3 mannen kregen allen een ‘corona’ proces-verbaal voor het niet naleven van het samenscholingsverbod. Daarbovenop werden nog een proces-verbaal wegens drugsbezit en een proces-verbaal voor de hondenbeet opgesteld.

Alle drugs werden in beslag genomen.

 

De politieman die de hondenbeet kreeg, ging daarna naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. / pzvl / foto krnieuws / JVGK