kr-nieuws.be

6 uren van Kortrijk 2023

OP ZATERDAG & ZONDAG

18-19 NOVEMBER 2023

© foto JVGK

© foto JVGK

© foto JVGK

6 uren van Kortrijk 2023


De 30e editie van de 6 Uren van Kortrijk wordt gevierd met een hertekende proef in Rollegem, een nieuwe snelheidsrit in Moeskroen en het optreden van Les Truttes en een dj-set op de markt van Kortrijk.


--------------------------------------

 

Op 18 en 19 november organiseert Autostal Groeninghe de afsluiter van het Rallyjaar 2023, de 30e editie van de 6 Uren van Kortrijk. De servicezone en het rallycentrum gebeuren opnieuw in het centrum  van Kortrijk. Zoals elk jaar pakt de organisatie uit met enkele nieuwigheden en enkele aanpassingen. Zo rijden de deelnemers op zondagmorgen eerst naar Aalbeke waar een stuk van de klassementsproef veranderd werd uit veiligheidsoverwegingen. De proef in Rollegem werd grondig hertekend. Een deel van de proef Rollegem en een deel van de proef Moeskroen van vorig jaar werden samengevoegd. De afsluiter is de snelheidsrit in Moeskroen die dit jaar volledig nieuw is. “De samenwerking met het bestuur van Stad Kortrijk, Menen en Moeskroen verloopt zeer vlot en daardoor hebben we de mogelijkheid om het parcours op regelmatig tijdstip te veranderen of aan te passen aan de noden van de tijd”, zegt secretaris Ignace Dumortier.

 

De rally is 247 kilometer lang waarvan er 98 kilometer tegen de klok verreden wordt op een parcours dat 98 procent verhard is. Zaterdag 18 november wordt er gestart om 16.55 uur met de tragere moderne wagens, gevolgd door de snelle moderne wagens, die gevolgd worden door de snelle historic wagens. Zondag 19 november is de start om 8.30 uur met de trage historics, gevolgd door de snelle historics die worden gevolgd door de snelle moderne wagens. De toegang tot alle klassementsproeven is gratis.

“We vragen nadrukkelijk dat de toeschouwers de richtlijnen van de veiligheidsposten zouden naleven.” De grote tent op de Grote Markt heeft een aanpalend podium. Alle centrumstraten worden een servicezone. Op 18 november om 21 uur wordt het optreden van Les Truttes en een dj-set op de markt van Kortrijk een grote apotheose. / PVHK / © foto JVGK