kr-nieuws.be

Peter Van Herzeele

Vrijwillige  Medewerker KRN

Autostal Groeninghe is klaar voor 6 uren van Kortrijk

© foto krnieuws / JVGK

Autostal Groeninghe is klaar voor 6 uren van Kortrijk

 

Op 20 en 21 november vindt de 28e editie van de Rally 6 Uren van Kortrijk plaats. De deelnemers starten zaterdagavond op de vertrouwde site van Lavano in Moeskroen. Op zondag volgen 13 proeven, goed voor samen meer dan 100 kilometer op een vernieuwd parcours langs onder meer Marke en Bellegem. Op de Grote Markt van Kortrijk kan je terecht voor het servicepark en de nodige randanimatie. Het spektakel is gratis te bekijken.

 

De 6 uren van Kortrijk is de slotfase van het VAS-kampioenschap. Tijdens de 6 uren treden enkele grote namen aan: onder meer Vincent Verschueren, Freddy Loïx, Paul Lietaer en Robert Droogmans. Bijna 150 teams krijgen ruim 100 wedstrijdkilometers voor de kiezen.

 

ANIMATIE

 

Het centrum van Kortrijk en de Grote Markt vormen het epicentrum. Vanaf donderdag is er een pop-up Rallycafé op de Grote Markt. Copiloot Jeannick zorgt voor de sfeer met een mix van country, blues en rock. De toegang is gratis maar er moet wel een Covid Safe Ticket worden voorgelegd. Tijdens het weekend wordt de tent ingericht als een echte pits. Dj Joeri zorgt twee avonden voor een feestsfeer. Op zaterdag treden Senterfold op. Het evenement can Autostal Groeninghe wordt gesteund door Stad Moeskroen, Stad Kortrijk en Stad Menen. De 6 uren blijft de enige rally van België waar een Vlaamse en Waalse stad samen een wedstrijd organiseren. / Peter Van Herzeele / © foto krnieuws / JVGK