kr-nieuws.be

Café Canapé ondersteunt Budascoop in jongerenwerking

vnlnr Fréderic Bostyn, Arn Simoens, Bram Algoet

Café Canapé ondersteunt Budascoop in jongerenwerking

 

KORTRIJK – 3 jonge Kortrijkse ondernemers organiseren op zondag 18 december ‘Café Canapé’ in de Budascoop van het Kunstencentrum BUDA tvv de Mobiele CinéMammoet. Arn Simoens van de Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist, Bram Algoet van de Kortrijkse limonades Puckolo en Fréderic Bostyn van de eerlijk geroosterde nootjes van The Nutty Farmer werken zo voor de eerste keer samen aan dit project voor het goede doel.

 

De Mobiele CinéMammoet is een project dat filmwijsheid brengt tot bij kinderen en tieners die niet snel zelf de weg vinden naar de Budascoop. “We wilden al langer samen ergens onze schouders onder zetten en dit initiatief was de uitgelezen kans om dat te doen”, vertelt Arn van Ruimtegist. “Gezien onze microbrouwerij op het Buda-eiland zelf zit en onze 3 ondernemingen van Kortrijk zijn, was de keuze snel gemaakt voor kunstencentrum BUDA.” Alle opbrengsten van het evenement gaan naar de Mobiele CinéMammoet.

 

Van 10u tot 22u kan je terecht in de Budascoop voor Café Canapé, het huiselijke pop-up café voor jong en oud. “Het is een heel gevarieerd en toegankelijk programma. Tussen de films door kan je onder meer komen luisteren naar de slam poetry van Siebrand of het spoken word van Margot. The Great Leo komt dan weer de kinderen entertainen met een goochelshow en Sommerby geeft om 11u een aperitiefconcertje met enkel zijn gitaar en stem. Om 18u30 brengt Mattijs Degrande stand-up comedy. Allemaal in een heel gemoedelijke sfeer”, zegt Bram van Puckolo. “’s Avonds om 20u is er nog een creatieve verrassingsact gecombineerd met een muzikaal optreden van Jamina.”

 

Om 13u30 is er een workshop voor kinderen van de Mobiele CinéMammoet. Die zondag kan je ter plaatse unieke giftpacks kopen ten voordele van het goede doel. “Hierin kan je uiteraard onze 3 producten terugvinden in een leuke rugzak. 4 biertjes van Ruimtegist, 2 limonades van Puckolo en 1 zak nootjes van The Nutty Farmer. Als lokale ondernemers is het voor ons van groot belang dat we naast de keuze voor het lokale goede doel ook de artiesten uit de regio zelf komen. Zo proberen we altijd consequent te zijn in onze bedrijfsvoering”, laat Fréderic van The Nutty Farmer weten.

 

“Wie zin heeft om iets te komen drinken en daarbij meteen het goede doel te steunen, kan dus de hele dag bij ons in Café Canapé terecht. Natuurlijk kunnen de cinemabezoekers ook altijd nog wat blijven plakken en de kinderen vinden zeker hun gading bij de workshop en de goochelaar”, besluit Arn van Ruimtegist.

 

Wat? Café Canapé

Wanneer? Zondag 18 december van 10u tot 22u

Waar? Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk

Inkom? Gratis