kr-nieuws.be

Corona verpest opening van nieuw lokaal radioamateurs KTK

KTK voorzitter Willy Vanlerberghe (ON4AVT)

© foto krnieuws / JVGK

Corona verpest opening van nieuw lokaal radioamateurs KTK

 

De Kortrijkse vereniging van Radioamateurs KTK Gulden spoor één van de grootste secties van de overkoepelende organisatie UBA, Koninklijke Unie van de Belgische zendamateurs. is verhuisd van de Rijkswachtstraat naar hun nieuw lokaal aan de Spinnerijstraat 107, Kortrijk. (Kanaal 127 - 2de verdiep)

 

Er werd hard werk geleverd voor het plaatsen van de antennes op het dak van het nieuw lokaal, het binnentrekken van de coaxkabels die de antennes moeten doen werken op de ontvangers en zendapparatuur.

 

Er zal ook tweemaal een vergadering doorgaan op vrijdagavond en de zondagvoormiddag (de vergaderingen gaan niet door wegens corona)

 

Demo van QO100 satelliet communicatie (gaat niet door wegens corona)

 

Op zondagvoormiddag 28 november tijdens de clubvergadering komt Stefaan (ON8WTF) een demo geven met het grondstation van Dx Patrol met schotelantenne en de nodige stukken en dit vanaf 10:00 uur en zal bij deze demo veel nuttige informatie verschaffen en gaat door op de parking naast de club dit met een vrij zicht op de satelliet.

 

Iedereen is welkom ook niet leden van KTK voor een aangename zondagvoormiddag. We hopen op een mooie dag en veel geïnteresseerden, er is ook altijd iemand van de club die deskundige uitleg kan geven over het radioamateurisme zegt de KTK voorzitter Willy Vanlerberghe (ON4AVT) (zie foto). Parkeerplaats is geen probleem en er kan ook geconsumeerd worden aan de bar, warm of koud. Noteer deze dag zeker in uw agenda! JVGK / © foto JVGK