kr-nieuws.be

Peter Van Herzeele

Vrijwillige  Medewerker KRN

De 6 uren van Kortrijk is er helemaal klaar voor

De 6 uren van Kortrijk is er helemaal klaar voor

 

Op 19 en 20 november wordt de rally de 6 uren van Kortrijk gereden, de afsluiter van het Vlaamse rallyseizoen. Onder de 165 deelnemers zitten onder meer recordwinnaar en titelverdediger Vincent Verschueren en Junior Planckaert die zijn debuut maakt met een

Skoda Fabia R5.

 

De 6 uren van Kortrijk zijn toe aan hun 29ste editie, de negende al sinds de heropstart van dit autosportevenement, ondanks een coronapauze van een jaar. Autostal Groeninghe is opnieuw te gast in het centrum van Kortrijk en belooft een laagdrempelig, sportief en sfeervol evenement. “Ook dit jaar is de toegang tot de proeven en de publiekstent gratis. Kortrijk is één van de weinige Vlaamse rally’s waar geen toegang moet worden betaald”, luidt het. Autostal Groeninghe kan teren op een beproefde formule, maar pakt ook dit jaar opnieuw uit met vernieuwingen. “Op die manier houden  we het parcours uitdagend voor alle deelnemers en toeschouwers.”

 

Kortrijk is één van de weinige Vlaamse rally’s

waar geen toegang moet worden betaald

 

Op zaterdagavond is er de openingsproef op de site Lavano. De proef is 9 kilometer lang, en daarmee ook de langste proef van deze editie. Op zondag volgt de hoofdbrok met drie lussen van vier proeven. Over de middag komen de rijders nog één keertje terug op de site Lavano voor KP Diesel Bernard Lavano, goed dus voor dertien tijdritten. Openingsproef Euroshop Aalbeke ondergaat een grote verandering en wordt een spectaculaire rondkoers waar toeschouwers de deelnemers twee keer kunnen zien. De proef van Bellegem verdwijnt en maakt plaats voor KP Marke en KP Bosschaert Rollegem. En de slotproef, de uitdagende proef van Moeskroen, wordt om veiligheidsredenen een beetje ingekort. Dat brengt het totaal op 95 wedstrijdkilometers. De proeven volgen elkaar ook heel snel op, wat zorgt voor een compacte en intense rally. Rond 17 uur rijdt de winnaar over het podium, op de Grote Mark van Kortrijk. Aan de rally werken 485 vrijwilligers mee.

 

Junior Planckaert

 

In de Rally van Kortrijk maakt Junior Planckaert, samen met copiloot Jens Vanoverschelde, zijn debuut in een Rally 2 wagen: een Skoda Fabia R5. Junior maakte eind 2021 samen met Jens zijn rallydebuut tijdens de Rally van Spa. In 2022 reed hij de Rally Sprint van Haillot en de ORC Canal Rally. "We pakken de Rally van Kortrijk aan zoals de wedstrijden die ik tot nu reed. We hebben de ambitie om de eerste kilometers met een R5 tot een goed einde te brengen. We gaan opbouwen zoals we eerder ook deden, zonder druk het tempo opvoeren en vertrouwen opdoen”, aldus Junior Planckaert.

Ook in het centrum zal er veel te beleven zijn. In het servicepark kan iedereen de piloten en wagens van dichtbij bewonderen. Rond het Belfort zullen opnieuw tal van dreamcars te zien zijn en iedereen is welkom in of rond de sfeervolle publiekstent voor een hapje en drankje. Op zaterdag- en zondagavond zijn er gratis optredens. Charmezanger Jens mag openen voor een optreden van Patje Krimson en Loredana gevolgd door een dj-set van Patje, dj Klara en dj Joeri. / PVHK / © foto’s JVGK

FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (6)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (5)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (57)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (7)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (61)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (2)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (8)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (9)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (53)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (54)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (1)
KORT foto JVGK - 6 UREN VAN KORTRIJK RALLY 2022 (8)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (4)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (3)
FOTOSPECIAL 6U V KORTRIJK - FOTO JVGK (10)

© foto’s JVGK