kr-nieuws.be

Gouden Jubileum JNM Kortrijk

Gouden Jubileum JNM Kortrijk


Met JNM Kortrijk (Jeugdbond voor natuur en milieu) bestaan we in 2023, 50 jaar. En dat mocht wel gevierd worden vonden we! Om deze 50ste verjaardag te vieren, hebben we dus zo veel mogelijk (oud) leden uitgenodigd om mee te vieren op ons jubileum op 25 februari in het OC te Marke. Deze oud leden worden binnen de JNM oude sokken genoemd.

 

Het was een avond vol verhalen, ontdekkingen, dans, spel en plezier voor jong en oud. We voorzagen eerst voor iedereen een vegetarische maaltijd gemaakt door Camillus, iedereen genoot van het heerlijk burgertjesbuffet! Het eetfestijn werd gevolgd door een hups- (volksdans) sessie en eindigde in een spetterend feest, met muziek en dans die doorging tot de vroege uurtjes. De hele avond werden foto’s uit de oude doos afgespeeld en overal werden herinnering opgerakeld en verhalen uitgewisseld. De avond was er één, vol nostalgie!

 

Toen we met het huidig leidingsteam aan de voorbereiding begonnen, hadden we de angst dat we niet genoeg mensen zouden kunnen bereiken. Die vrees verdween snel want de inschrijvingen gingen als een trein en er is 163 man komen aanschuiven aan ons buffet en voor de afterparty zijn er nog een hoop bijgekomen! We sloegen zelfs enkele oude sokken aan de haak die mee voor de oprichting van BJN Kortrijk hebben gezorgd en andere oud leden die tijdens de fusie van de wielewaaljongeren en de BJN veel hebben betekend. 

 

Het was zeker een geslaagde avond gevuld met vele verhalen over hoe JNM Kortrijk en zelfs JNM nationaal gevormd en veranderd zijn. We hebben ervan genoten en kijken er met een heel goed gevoel op terug! /AV / foto 's JNM