kr-nieuws.be

Handelscomité Harelbeke schenkt prijzen weg aan wie lokaal shopt


Door Peter Van Herzeele


Vrijwillige medewerker KRN

© foto LOO: van l/r - Olivier De Block, Kathleen Duchi, Jacinta Vandorpe, Hans Byttebier

Handelscomité Harelbeke schenkt prijzen weg aan wie lokaal shopt

 

Harelbeke staat de komende weken in vuur en vlam als je lokaal shopt. Het Handelscomité pakt opnieuw uit met een actie om het lokaal shoppen te promoten.

 

Je krijgt bij elk bezoek aan een van de ruim 50 deelnemende handelszaken een kraslotje waarmee je kans maakt op een leuke prijs om Valentijn op een unieke manier te beleven. Het gaat onder andere over een ballonvaart voor twee personen, een Valentijnsontbijt, een wellness-arrangement of een etentje bij de lokale horecazaken van zodra deze terug de deuren mogen openen.  “We kozen doelbewust voor lokale wedstrijdprijzen. Op die manier steken we de handelaars, die het voorbije jaar toch hard getroffen werden, een hart onder de riem. De actie komt nog iets te vroeg voor de contactberoepen en horecazaken, maar ook voor hen plant het handelscomité een leuke actie die inspeelt op die zaken”, zegt schepen van Economie Kathleen Duchi (CD&V).

 

Jacinta Vandorpe, zaakvoerder van wasserij en luxenieuwkuis Perfecta in Harelbeke is bestuurslid van het Handelscomité en juicht dergelijke acties toe: “Het is belangrijk om onze klanten te tonen dat we hen graag zien (terug)komen. Door acties zoals deze belonen we onze trouwe klanten en trekken we misschien enkele nieuwe klanten over de streep om de winkels binnen te stappen en te ontdekken wat Harelbeke allemaal in petto heeft voor hen. De acties hebben effect, dat blijkt duidelijk uit het stijgende aantal deelnemende handelszaken.”


Het comité gaat op de ingeslagen weg verder. “Zo komt er nog een paasactie met kleurplaten voor de kinderen, volgt er deze zomer een spaar- en winactie, verzorgt het comité een grandioos opendeurweekend en komt de eindejaaractie terug”, weet voorzitter Olivier De Block. Je kan alle deelnemende handelszaken vinden op www.shoppeninharelbeke.be en alle acties en nieuwtjes volgen op de Facebookpagina ‘Harelbeekse handelaars’. / PVHK / © foto LOO