kr-nieuws.be

HUISDOKTER KARIN CAMPENS DOET MEE AAN ‘DAG DOKTER’ OP VIER


Door Peter Van Herzeele


Vrijwillige medewerker KRN

HUISDOKTER KARIN CAMPENS DOET MEE AAN ‘DAG DOKTER’ OP VIER

 

HARELBEKE Vanaf 1 februari presenteert tv-zender VIER, de reeks ‘Dag Dokter: achter de schermen bij de huisdokter’. Een van de 14 deelnemers uit heel Vlaanderen is huisarts Karin Campens uit Harelbeke. “Het was best een leerrijke ervaring” zegt de dokter.

 

“Als dokter worden wij ook eens

getoond in ons dagelijks beroepsleven”

 

-------------------

DOOR PETER VAN HERZEELE

 

In de nieuwe dagelijkse reeks ‘Dag Dokter’ volgt VIER het reilen en zeilen van 14 Vlaamse huisdokters zowel bij hun consultaties en huisbezoeken als in hun privéwoning, dit in pre-coronatijd. “Van de dag die begint met het opstaan van de ene dokter en tot ‘s avonds wanneer een andere dokter het licht uit doet”, luidt het in de aankondiging. De 14 dokters, 6 dames en 8 heren, komen uit heel Vlaanderen: van Bilzen tot Wingene. Een van hen is dokter Karin Campens (51) uit Harelbeke. Zij deed mee op vraag van dokter Christophe Depamelaere uit Wingene. “Hij is een vriend van mij die ook meedoet. Ik wilde er eerst een nachtje over slapen maar hij kon mij toch overtuigen om deel te nemen. Volgens hem zou ik het wel kunnen (lacht). Het is best een leerrijke ervaring geweest”, vertelt Karin Campens, die geneeskunde genoot aan de Universiteit van Leuven. Zij is getrouwd met Steven Brabant en mama van Charlotte (25) en de tweeling Pauline en Julie (22). “Mijn dochters vonden het spannend”, zegt de sportieve dokter. Zij houdt namelijk van tennis en fietsen.

 

UITDAGING

De opnames in november vorig jaar duurden 4 volle dagen. “De eerste dag was ik een beetje zenuwachtig maar dat verbetert stilaan naarmate dat je het gewoon wordt dat de camera’s in de buurt zijn. In mijn praktijk waren mijn patiënten enthousiast. Ze hadden wel eerst toestemming moeten geven dat ze wilden in beeld komen, wat normaal is”, vertelt Karin verder. “Ik ben blij dat ik heb deelgenomen, zo leer je ook iets over de tv- en opnamewereld. Het viel mij op dat er bij een opname zeer veel komt bij kijken. We kunnen ons dat moeilijk voorstellen als we een tv-programma zien. Voor mij was het een leuke ervaring en ook uitdaging, temeer dat wij als dokter ook eens getoond worden in ons dagelijkse beroeps- en ander leven.” De reeks ‘Dag Dokter’ is in de vooravond te zien op VIER vanaf 1 februari, elke dag van maandag tot donderdag. Elke dag zie je telkens drie gepassioneerde dokters tijdens hun werkdag. / foto LOO