kr-nieuws.be

Klaas Rommelaere keert deze zomer al terug naar Texture en heeft jouw hulp nodig

Klaas Rommelaere keert deze zomer al terug naar Texture en heeft jouw hulp nodig


Kunstenaar Klaas Rommelaere exposeerde met Dark Uncles zijn allereerste solotentoonstelling in België. Museum Texture en de kunstenaar blikken tevreden terug op een succesvolle expo. Het verhaal is evenwel nog niet ten einde. Klaas komt deze zomer, samen met zijn madammen, terug naar Kortrijk met een compleet nieuwe textielinstallatie in kader van Paradise Kortrijk 2021. Wederom zal hij de kroonzaal van Texture inpalmen en daarvoor zoekt hij nog helpende handen.


Op 31 januari 2021 viel het doek over de expo Dark Uncles in museum Texture. Ruim 7.000 bezoekers -waarvan 1.800 de 360° virtual tour indoken- bewonderden de kleurrijke stoet van levensgrote geborduurde poppen en honden. Zowel de kerstvakantie als alle weekends in januari waren steevast volzet. De expo Dark Uncles kon rekenen op nationale en internationale belangstelling. Het museum en de kunstenaar blikken dan ook tevreden terug op een succesvolle expositie, wat in tijden van corona geen evidentie is. Zo was het museum tijdelijk gesloten vanaf 29 oktober t.e.m. 30 november, wat de stimulans was om online alternatieven uit te werken. Zo was er de 360° virtual tour en de online artist talk van Bent Van Looy, in een gesprek met de kunstenaar.


"Deze bezoekscijfers tonen aan dat mensen meer dan ooit hoop en moed putten uit cultuur in deze tijden. Het is onze opdracht om hen een ruim en divers aanbod te blijven voorzien. Met Paradise Kortrijk 2021 zal kunst opnieuw in de ganse stad voor verwondering zorgen. Ik ben blij dat ook Klaas Rommelaere daar deel van zal uitmaken en opnieuw 'zijn madammen' in het project betrekt!Axel Ronse, schepen van Cultuur


Texture mag vandaag nog steeds geen groepen of scholen ontvangen, maar verwelkomt met open armen de individuele bezoeker die met zijn/haar bubbel op zoek is naar ontspanning. En dit alles volgens strikte veiligheidsmaatregelen die sinds de heropening van de musea ingevoerd werden.


Vooruitblik: Klaas Rommelaere keert deze zomer terug naar Texture


Kunstenaar Klaas Rommelaere is ondertussen volop bezig met een nieuw project. Ditmaal onder de vleugels van Paradise Kortrijk 2021 dat eind juni van start gaat. Klaas creëert een compleet nieuwe textielinstallatie. Ook nu rekent hij op gouden handen. De madammen die hij leerde kennen via Texture voor zijn project Dark Uncles, zijn alvast enthousiast. Velen onder hen engageren zich opnieuw en breien zo verder aan een vervolg dat je deze zomer in de kroonzaal van Texture zal ontdekken.OPROEP: Kan jij overweg met naald en draad? Wil je wat tijd vrijmaken om deel te kunnen uitmaken van een ambitieus textielkunstproject binnen Paradise Kortrijk 2021? Stuur een mailtje naar Liesbeth.vanGrinsven@kortrijk.be. Liesbeth brengt u in contact met kunstenaar Klaas Rommelaere. / © foto's krnieuws /JVGK