kr-nieuws.be
kr-nieuws.be

Nieuw bier Nova van de stadsbrouwerij Ruimtegist uit hartje Kortrijk

"Nieuw bier Nova van de stadsbrouwerij Ruimtegist uit hartje Kortrijk

All good things come in threes"

Met gepaste trots stellen we ons derde bier van de microbrouwerij Ruimtegist uit hartje Kortrijk voor. 

Nova is een bittere tripel van 8% vol alc. met fruitige esters in de neus dankzij de speciale vloeibare gist die we hiervoor gebruiken. Helemaal onze smaak natuurlijk. Onze tripel was al jaren een vaste waarde voor onszelf intern maar we kozen er bewust voor om deze nu pas uit te brengen als laatste van dit trio bieren. Als koning onder de bieren is dit de perfecte aanvulling van ons gamma naast onze belgian blond 'Vie' van 6,5% vol alc. en onze quadrupel 'Obsquur' van 10% vol alc.

100% Belgische hoplogo net zoals bij onze quadrupel Obsquur en uitgebracht als een lokale samenwerking met de Stadsboerderij van Kortrijk. De korte keten in praktijk gebracht. Werken zonder additieven of (dierlijke) klaringsmiddelen blijft ook een evidentie in onze microbrouwerij.


Deze derde telg in de Ruimtegist-familie is meteen het sluitstuk van dit trio vaste bieren. Deze recepturen werden allemaal proefondervindelijk gebrouwen en ontwikkeld tijdens onze 10 jaar ervaring als hobbybrouwers. Hierna gaan we opnieuw experimenteren op 75cl-flessen als one-off-brouwsels in onze brewpub. Wie weet op termijn ook tankbier rechtstreeks van onze ketels. Heerlijk! / Arn & Egbert Brouwerij Ruimtegist / foto's GF


Vanaf nu bestelbaar bij alle professionele drankenhandelaars onder de koepels Prik & Tik en Districo.