kr-nieuws.be

Overleie Kortrijk viert kerst

© a-foto JVGK

De LPP (Lokale Pastorale Ploeg) van de Sint-Elooiskerk wil voor de vierde keer op rij de traditie van een feestelijk kerstgebeuren verderzetten.

In 2020 bouwden we een nieuwe kerststal vanuit ‘oude’ materialen in het teken van Ecologische Duurzaamheid. We wilden daar toen nog een paar activiteiten aan toevoegen, maar dan sloeg Corona toe…

 

In 2021 hielden we een massaal bijgewoonde Kerststallententoonstelling. Meer dan 500 exemplaren van over de hele wereld werden door zo’n 2000 bezoekers bewonderd. Hoogtepunt op zondag 19 december was het drievoudige optreden van Simon Vancraeynest met de beroemde Christmas Carol ‘Scrooge’ van Charles Dickens.

 

In 2022 programmeerden we “De Spatjes bie de gebeurs”. De drie voorstellingen lokten telkens een volle kerk bezoekers die genoten van het knotsgekke kerstverhaal, met een duidelijke knipoog naar het multiculturele Overleie.

De totale opbrengst van € 3000 ging naar de goede doelen die de LPP voor ogen had: de lege brooddozen op Overleie (de scholen De Sprong en het Sint-Amandscollege Noord) en het Justitieel Jongerenwelzijnswerk te Kortrijk. Een deugddoende ervaring!

 

Voor december 2023 plannen we een Driedaagse.

Op woensdag 27 december is er een Muziekprogramma met Franse chansons, Engelstalige pop en Duitse schlagers, gebracht door Bart Feys en Sylvie.

In de toegangsprijs van € 10 zijn koffie, thee en water inbegrepen.

Donderdag 28 december is opnieuw muziek de bindende factor met Het Swinktpaleis (geen drukfout!). Dit wordt een meezing-namiddag met René Berton.

Ook hier € 10, met koffie, thee en water inbegrepen. Kwestie van tijdig de stembanden wat te smeren.


Vrijdag 29 plaatsen we de kleintjes centraal met een Kindernamiddag.

We voorzien Circusanimatie met Ward Seynaeve, een boekvoorstelling door Rebecca Kints, een Kerstboompluk, Kerstbingo en Kerstboomversiering… en dit allemaal gratis! / GVHK / © a - foto JVGK

 

Alle drie de namiddagen vinden plaats in de Sint-Elooiskerk tussen 14 en 17 uur.

 

Overleie viert Kerst: steeds meer een begrip en een vaste afspraak voor velen!