kr-nieuws.be

TURNEN

Vaste Vuist Lauwe pakt veel medailles in Vlamertinge

 


Het Vlamertingse Westhoektornooi toestelturnen recre@ D-niveau was een succes voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe! De gymnasten behaalden er maar liefst 46 medailles!


In alle categorieën turnden de meisjes en jongens van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zich in de kijker. Aangezien het om een toesteltornooi gaat, kreeg elke gymnast(e) de kans om 3 keer het schavotje te betreden. En met succes! Vaste Vuist mocht 46 maal het schavotje betreden, waarvan 14 gouden medailles, 18 zilveren medailles en 14 bronzen medailles.


Bij de meisjes waren de medaille winnaars: Ella Demeyere, Noucca Dupont, Lotte Commeene, Tricia Seys, Léontine Callebert, Esthée Vanneste, Louise Depaepe, Jelke Van Meenen, Ella Breine, Quincy Bisschop, Eleonora Van Glabeke, Lilly-May Mommerency Catho Vander Beken, Marthe De Leeuw, Marine Coosemans, Babette Callebert en Tess Dekyvere.


Bij de jongens mochten volgende gymnasten een medaille ontvangen: Leon Deboel, Nicolas Beyls, Tom Roelens, Omer Vanfleteren, Milo Naessens, Majrbek Khaidarov en Thibaud Nuyttens

Foto Medaillewinnaars Vaste Vuist Lauwe op Westhoektornooi Vlamertinge. / foto GF

Robbe Dewulf wint Belgian Open Trampoline

 

Robbe Dewulf, aangesloten bij Vaste Vuist Lauwe, won te Duffel de finale van de Belgian Open Trampoline 2019 in de categorie Federaal 2. Een finalewedstrijd is een lange wedstrijddag waarbij alle geselecteerden van 2019 eerst strijden voor een plek in de ultieme finale later op dag. Robbe kwam als favoriet uit de voormiddag. 's Namiddags kon hij zich opnieuw opladen en behield hij zijn focus om zo verdiend de titel te veroveren.

 

In de Nationale reeksen, de topcategorie van het kampioenschap, behaalden clubgenoten Charlot Becquart en Sien Sabbe respectievelijk zilver en een verdienstelijke 6de plek in de leeftijdsgroep tot 12 jaar. Naast het goud van Robbe, zijn dit evenzeer topprestaties. / Dries Defossez / foto GF

foto met vlnr Charlot Becquart, Sien Sabbe en Robbe Dewulf

Sterke wedstrijd toestelturnen meisjes Vaste Vuist Lauwe in sterk deelnemersveld

 

Afgelopen weekend stond de eerste provinciale voorronde in Temse gepland voor Toestelturnen meisjes C13 en C14 van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Louise Derycke, Shanys Beke en Tiany Labarque haalden het onderste uit de kan om het beste van zichzelf te tonen, want dit was meteen hun West-Vlaams kampioenschap. Louise turnde een bijna foutloze wedstrijd en toonde een nieuw element aan brug en aan vloer.  Ze behaalde een knappe 9e plaats in een sterk deelnemersveld. Ook Shanys Beke kon een vrijwel foutloze wedstrijd afleggen. Omwille van stabiele oefeningen met een mooie moeilijkheid behaalde ze de 6e  plaats van West-Vlaanderen. Tiany kon door blessure slechts aan 2 toestellen deelnemen. Voor haar was dit het ideale moment om nieuwe delen te proberen en extra ervaring op te doen. / Foto vlnr: Shanys Beke, Louise Derycke en Tiany Labarque. / Dries Defossez / foto GF

 foto vlnr: Shanys Beke, Louise Derycke en Tiany Labarque.

Eerste medailles van het jaar zijn binnen voor gymnastes Vaste Vuist Lauwe


Traditioneel trekken de meisjes toestelturnen van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe het eerste weekend van januari richting Vlamertinge voor het Westhoektornooi.


Voor sommigen een grote test voor hun officiële wedstrijden die volgende week starten, voor andere nog wat nieuwe elementen uit testen in wedstrijdsetting, voor nog andere een volledig nieuwe ervaring wegens hun allereerste wedstrijd ooit.


Het leuke aan deze wedstrijd is de prijsuitreiking per toestel, veel medailles te rapen dus en heel veel stralende gezichten. Lina Everaet, Cammie Debaveye, Emma Verscheure, Lou De Rudder en Nine Gore (KIT) konden naar huis vertrekken met goud. Een zilveren medaille was er voor Margaud Dujardin, Gitta D'Hooghe en Nine Gore (KIT). Brons was er voor Iniya Tanghe en Louise Derycke.


Ook een dikke proficiat aan de andere deelnemers die (net) naast het podium eindigden: Febe Timmerman, Hélène Ververken, June Bruneel, Maxine Vandamme, Olivia Lecluyse, Rachel Moreau, Eloïse Bailleul, Yinthe Strypsteen, Saartje Dujardin, Julie Stragier, Shanys Beke en Tiany Labarque.

 

Foto: vlnr: Maxine Vandamme, Olivia Lecluyse, June Bruneel, Febe Timmerman, Margaud Dujardin, Lina Everaet, Hélène Ververken en Rachel Moreau. / Tekst: Dries Defossez