kr-nieuws.be

Tim Merlier snelste in GP Monseré 2021


Tim Merlier (B) Alpecin-Fenix was snelste in spurt GP Monseré in Roeselare . De  tweede plaats was voor Mark Cavendisch (Deceuninck-Quik-step )en derde plaats Tim Dupont (B) Samson / foto krnieuws / Samson

Nog minstens 5 jaar internationale topveldrit in centrum Kortrijk


Elke laatste zaterdag van november cyclocross van hoogste niveau in eigen stad

Dat de allereerste internationale topveldrit in Kortrijk sterk gesmaakt werd, staat buiten kijf. Maar liefst 9.621 betalende toeschouwers tekenden present op 30 november 2019. Ook de organisatie blikt vol lof terug en sluit een contract af voor 5 extra edities van CAPS Urban Cross Kortrijk, van seizoen 2020-2021 tot en met seizoen 2024-2025. De editie 2020 vindt plaats op zaterdag 28 november in het centrum van de stad.


Naast de 9.621 bezoekers volgden ook meer dan 700.000 mensen de veldrit live op Sporza TV. Qua stadsmarketing kan dat tellen.

Ook de binnenstad pikt zijn graantje mee. Uit de bezoekerscijfers blijkt dat er de voorbije editie 32.914 unieke bezoekers waren in het centrum. Dat is 21% meer dan op een gewone zaterdag. 


Kortrijk is dan ook verheugd dat Golazo de komende 5 jaar naar Kortrijk komt. Meer nog, nu de UCI-veldritkalender bekend is, blijkt dat de strijd om de wereldbeker amper een dag later (op 29 november) plaatsvindt in Besançon (Fr), op 5 uur rijden van Kortrijk. Dat laat alle toppers toe om beide topwedstrijden te combineren.


Arne Vandendriessche, schepen van Sport en Economie: “Onder het motto 'never change a winning team' slaan we heel graag de handen in elkaar met Golazo voor de komende 5 jaar. Als schepen van Sport ben ik verheugd dit topevent te kunnen verankeren in onze stad. Omdat we zelf de sponsors aanbrengen kost het ons ook niets. Daarnaast zorgt de CAPS Urban Cross ook voor heel wat extra bezoekers. Goed voor onze lokale handel dus.”

Ook Golazo en G&V Energy Group zijn tevreden dat de CAPS Urban Cross terug onderdeel wordt van de vernieuwde DVV Verzekeringen Trofee.

“Ons vernieuwd klassement zal vanaf het seizoen 2020-2021 nog meer focussen op klassiekers en op unieke evenementen zoals de CAPS Urban Cross Kortrijk. De eerste editie in 2019 was een absolute voltreffer, zowel bij de renners, de media, de partners en de fans. Dit succes gaan we verder uitbouwen, samen met de Stad Kortrijk en de partners”, meldt Christophe Impens van Golazo.


Xavier Dewulf, CEO G&V Energy Group: “Zowel het publiek als de genodigde VIP’s konden het uitdagende parcours van de succesvolle eerste editie erg smaken! Na de vele lovende reacties, was het dan ook evident om de samenwerking met Stad Kortrijk en Golazo te verlengen en op die manier de naamsbekendheid van onze CAPS Fuel Card in de regio Kortrijk nog verder te versterken.”

 

Nóg beter doen

De stad trekt lessen uit de voorbije editie en wil de komende jaren nog beter doen: 

- Om verkeerschaos te vermijden, zal de organisatie voortaan 's nachts de laatste voorbereidingen treffen. Zo sluiten we de Groeningebrug enkel de dag zelf af. 

- Met enkele slimme acties wil de stad ook de handelaars beter betrekken en werkt men aan een plan om supporters te stimuleren om met de trein te komen.

- We zullen fans die de dag van de cross ook centen spenderen in onze winkels en horeca, extra stimuleren.

- Daarnaast zal de site ook nog beter worden ingedeeld en komen er extra drankstanden. Door het overweldigende succes van de vorige editie waren die soms wat overbevraagd met lange wachttijden tot gevolg.

Alicia Franck snelste in Betafends Cyclocross Otegem 2020


Alicia Franck (B) kwam solo aan in Otegem , de tweede plaats was voor Ellen Van Loy (B) en op plaats drie strande Anna Kay (GB) . De vierde plaats was voor Christine Majerus (Lux) en vijf voor Manon Bakker (NL) . Zes Marion Riberolle (FR) , Zeven Geerte Hoeke (NL) , Acht Aniek van Alphen (NL) , Negen Karen Verhestraeten (B) en Tien Loes Sels (B). / Samson / foto krnieuws / Samson


Mathieu van der Poel snelste in eerste Urban Cyclocross Kortrijk 2019


Mathieu van der Poel (NL) was de snelste in de eerste editie Urban Cyclocross van Kortrijk 2019 . Tim Merlier (B) was tweede en Toon Aerts strande op de derde plaats . Plaats vier Corne van Kessel (Nl) , vijf Eli Iserbyt (B) , zes Michael Vanthournhout (B) , zeven Lars van der Haar (NL) , acht David van der Poel (NL) , negen Jim Aernouts (B) en tiende Tom Meeusen (B) / Samson / foto krnieuws / Samson

Nederlandse kampioene L . Brand windt eerste Caps Urban Cross Dvv Trofee 2019 in Kortrijk


De Nederlandse kampioene L. Brand windt de Caps Urban Cross - DVV Trofee Dames . Plaats twee was voor C. Del Carmen Alvarodo (NL) en plaats drie A. Worst (NL). / Samson / foto krnieuws / Samson

Mathieu van der Poel sterkste in Cyclocross Otegem

 

Mathieu van der poel was sterkste op Betafence Cyclocross Otegem . Mathieu haalde het voor wereldkampioen Wout van Aert en kersverse Belgisch kampioen Toon Aerts . Van een mooier podium kon de organisatie niet dromen .  Samson  / foto krnieuws / samson

Yves Lampaert snelste op Kortrijk Koerse 2019


De EX-Belgische kampioen Yves Lampaert was snelste in de spurt met Oliver Naesen , Jens Debusschere finishte als derde  voor Xandro Meurisse en Gianni Vermeersch. /   Samson / foto's krnieuws / Samson

Eigen "wieler"-helden éérst op Kortrijk Koerse


Nee, dit is geen verkiezingsslogan. Het bestuur van Kortrijk Koerse onder voorzitterschap van Alexander Lemayeur brengt dit jaar Belgen en West-Vlamingen in de koers van vrijdag 23 augustus. Men kan niet altijd de winnaar van de Tour de France naar Kortrijk brengen.


Men kreeg klinkende namen op de wielerlijst zoals: Xandro Meurisse-Yves Lampaert-Olivier Naesen. En dit zijn nog maar enkele van de bekenden. Het beloofd een mooie dag te worden wat het weer betreft. 26° geven de weermannen aan. Dus Kortrijk is veel volk verwachtend.


Kortrijk Koerse krijgt een volks karakter en dit voor jong en oud. Naar het bestuur laat weten moet Kortrijk Koerse een jaarlijks wederkerend familie-evenement worden. De Kortrijk Koersedag begint om 15u met de opening van een kinderspeeldorp, bars en foodstanden (in nostalgische foodtrucks) en een lint aan straatanimatie.


Om 16u -voor de vijfde keer op rij- de Kortrijkzanenkoers gereden door duo's waarvan de gezamenlijke leeftijd 70 jaar of méér moet zijn.


Het elite-criterium vangt aan om 18u waarbij de Belgische en zéker de Westvlaamse wielertoppers de hartslag van de koersfanaten in de hoogte zal drijven.Het ganse gebeuren verloopt in het centrum van de stad tussen het Schouwburgplein en de Grote Markt. We duimen voor een accidentloze warme Kortrijk Koerse. / LBB / foto's krnieuws / JVGK


 Het parcours: Start en aankomst Doorniksestraat, Grote Markt, O.L.Vrouwestraat, Groeningestraat, Plein, Romeinselaan, Veemarkt, St-Janslaan, Zwevegemsepoort, Wandelweg en Doorniksestraat.