kr-nieuws.be

Peter Van Herzeele

Vrijwillige  Medewerker KRN

© foto’s JVGK

Tweedaagse In het Wiel van Het Ventiel is gestart

 

Zaterdagmorgen om 9.25 uur precies is de 2-daagse In het Wiel van het Ventiel officieel gestart. De groep ‘Mont Ventiel’ mocht de 2-daagse inrijden onder het toeziend oog van voorzitter Gudrun Callewaert, peter Rick De Leeuw, Wim Opbrouck en medeorganisator Michaël Vannieuwenhuyze. 

 

 

Op 9 en10 juli wordt er met ‘In het Wiel van het Ventiel’ gefietst voor Het Ventiel vzw, een buddywerking voor personen met jongdementie. Het 2-daagse fietsevenement heeft plaats op het Belvédère van het Nelson Mandelaplein. Dat Wim Opbrouck er was is niet toevallig, zijn zoon Emiel rijdt namelijk mee met de groep ‘Mont Ventiel’ die het evenement mocht inrijden. Zij vertrokken met de fiets naar de Mont Ventoux en zullen die op 18 juli ook beklimmen voor Het Ventiel. Behalve Emiel bestaat de groep verder uit  Charles Claerhout, Siel Defrancq, Alexander Hannosette en Bram Lesaffer.

 

De organisatie plaatste twee hometrainers waar iedereen ter plekke kan fietsen. “Iedereen kan naar eigen vermogen enkele kilometers afleggen uit solidariteit met Het Ventiel en de 5 jongelui die de Mont Ventoux willen oprijden. De deelnemers kunnen zo proberen samen de afstand Kortrijk-Ventoux te fietsen naar de Mont Ventoux om ‘Mont Ventiel’ een hart onder de riem te steken”, vertelt Michaël Vannieuwenhuyze. “We zullen op 18 juli op de Mont Ventoux staan met een delegatie van Het Ventiel en enkele suppoters”, weet voorzitter Gudrun Callewaert.In de loop van de 2-daagse zijn er ook enkele bekende Vlamingen die meefietsen: Ozark Henry, Bart Schols van vrt en Xavier Taverne van Het Journaal.

 

Rijsttaartjes

 

Op het plein zelf is er ook animatie en zijn er standjes met drankjes en hapjes. Sociaal Restaurant Vork zorgt voor een rijstaartje en een kopje zelfgemaakte Ice-tea voor de deelnemers, goed voor 2.000 stukjes rijsstraat en 200 liter Ice-tea. “Op de twee dagen verwachten we samen 2.000 deelnemers”, aldus nog Michaël.   

 

Naast het fietsen en de randanimatie vind je op de evenementsite standjes met info over (jong)dementie en kan je via Virtual Reality en andere tools aan den lijve ondervinden wat jongdementie met je doet. Verder is er Radio Loteling met onder meer journalist/nieuwslezer Xavier Taveirne die garant staat voor boeiende gesprekken en verzoeknummers. Er zijn liveoptredens van onder meer Bart Herman, Herbert, peter van het Ventiel Rick de Leeuw en Jan Hautekiet, Koen Buyse en nog enkele verrassende namen. / © foto’s en video JVGK