kr-nieuws.be
kr-nieuws.be

VAXPO schakelt na korte break versnelling hoger in boostercampagne

© foto shutterstock / krnieuws

VAXPO schakelt na korte break versnelling hoger in boostercampagne


VAXPO, het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne neemt een pauze van 24 december tot en met 2 januari. Vanaf 3 januari wordt meteen een versnelling hoger geschakeld met extra openingsdagen, -uren en extra beschikbare lijnen.


Sinds februari zetten ruim 800 medewerkers en vrijwilligers zich in om de vaccinatiecampagne in goede banen te leiden, avond- en weekendopeningen inbegrepen. Ook tijdens de zomervakantie werd ononderbroken verder gewerkt. Van 24 december tot 2 januari wordt nu een korte pauze ingelast zodat alle medewerkers even op adem kunnen komen. Op 23 december wordt nog een volledige dag doorgewerkt. Er vertrokken voor die dag 1000 uitnodigingen, waarvan er al 400 werden geannuleerd. Ook op 24 december zou VAXPO kunnen vaccineren, maar de interesse is mager. Een signaal dat mensen tijdens die periode het zelf minder zien zitten om langs te komen, wat begrijpelijk is.  


Van de sluiting tussen kerst en nieuw wordt gebruik gemaakt om VAXPO op te schalen om vanaf januari een versnelling hoger te schakelen. Het aantal vaccinatielijnen wordt uitgebreid van vier naar zes. De openingsuren worden eveneens uitgebreid van 8 uur naar 10 uur per dag. In januari wordt er bovendien ook in de weekends doorgewerkt.


Vrijwilligers


Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van talloze vrijwilligers. Momenteel zijn er voldoende vrijwilligers om de dagelijkse werking verder te kunnen zetten. Er is wel een tekort aan medische profielen en administratieve ondersteuning van de staf. Verpleegkundigen en artsen die willen meehelpen zijn zeker welkom en mogen iets laten weten via medisch@vaxpo.be. Sterke administratieve profielen die bereid zijn om een aantal maanden halftijds of voltijds mee te draaien, kunnen zich via hetzelfde mailadres kandidaat stellen. / Stad Kortrijk