kr-nieuws.be

Verdachte van aanrandingen aan station van Kortrijk is opgepakt na succesvol opsporingsbericht

Verdachte van aanrandingen aan station van Kortrijk is opgepakt na succesvol opsporingsbericht


Op donderdag 4 februari 2021 verstuurden politie en parket een opsporingsbericht over een verdachte man die vrouwen betastte in het station van Kortrijk. Dit leverde meteen cruciale tips op die de PZ Vlas speurders tot bij de vermoedelijke dader leidden. Hij werd opgepakt en verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter.


Nog dezelfde avond van het opsporingsbericht in de media maar ook de dagen erna kwamen meerdere tips binnen over de verdachte. Bovendien kwamen er tegelijkertijd nog 4 nieuwe meldingen binnen van slachtoffers. Via de tips en getuigenissen kwam ook de naam van de verdachte aan het licht.

 

Het gaat om een 53-jarige man die woonachtig is in de omgeving van Mesen. Voor zijn werk verplaatste hij zich vanuit Poperinge met de trein naar Kortrijk waar hij de bus nam. De man staat bekend bij politie en justitie voor een hele reeks zware criminele feiten, ook zedenfeiten, waarvoor hij veroordeeld werd en in de gevangenis zat.

 

Op dinsdagmiddag 9 februari, omstreeks 13.00 uur, werd de verdachte door de gespecialiseerde interventie- en rechercheteams van de politiezone VLAS opgepakt op zijn werk.

 

Tijdens de huiszoeking troffen de speurders kledij aan die de verdachte droeg bij het plegen van de feiten en ook duidelijk zichtbaar was op de beelden van de camera’s aan het station van Kortrijk.

 

Tijdens het verhoor in het politiecommissariaat legde de man bekentenissen af. Hij wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

 

“Het is opnieuw dankzij de efficiënte samenwerking tussen de PZ Vlas en het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, dat het onderzoek in een stroomversnelling geraakte. Het doorgedreven speurwerk, met het gebruik van camerabeelden, leverden cruciale tips op na de verspreiding van het opsporingsbericht en leidden zo tot dit mooie resultaat.”