kr-nieuws.be

 Komisch talent van eigen bodem

NICOLAS BAUWENS

Nicolas Bauwens / foto GF

Wie is Nicolas Bauwens?

Nicolas is een beginnend West-Vlaamse comedian, hij is 34 jaar, geboren te Kortrijk maar opgegroeid in Rekkem. Hij volgde er school in de gemeentelijke basisschool, nadien in het VTI St Lucas in Menen. Werkt nu reeds 15 jaar als magazijnier.


Hoe ben je ertoe gekomen comedian te worden?

Ik hou enorm van onnozel doen en grapjes vertellen, na enkele comedy optredens te zijn gaan kijken besloot ik om het zelf eens te proberen. Eerst zelf grapjes uitvinden die ik dan vertelde tegen mijn vrienden, familie en collega's en dan ben ik begonnen met filmpjes te maken waar ik me dan ook kon verkleden in verschillende personages. Dan ben ik die filmpjes beginnen delen op facebook en Instagram en kreeg heel veel positieve reacties erop, de negatieve reacties kan ik op één hand tellen. Het is wel niet eenvoudig om je zo "bloot" te geven op het internet.

 

Aanbiedingen voor voorprogramma’s
Na mijn 3 eerste filmpjes kreeg ik bijna onmiddellijk aanbiedingen om voorprogramma's te doen van de meer ervaren comedians deze optredens gingen door in jeugdhuizen en ontmoetingscentrums in Wevelgem en Kortrijk en nog enkel andere West Vlaamse gemeenten.

 

Dan kwam het beestje Corona
Maar na 3-4 optredens kwam het coronavirus en was het gedaan met de optredens er was zelfs een ganse tour gepland waar ik het voorprogramma mocht doen van comedian Mattijs Degrande. Maar dat werd dan ook afgelast wegens... heel jammer want de ganse familie en fans hadden reeds kaartjes gekocht. Intussen blijf ik filmpjes maken thuis, het decor bestaat meestal uit speelgoed en games uit vervlogen tijden, laat ons zeggen uit mijn jeugdjaren. Ondertussen speel ik regelmatig mee in kortfilms van filmstudenten die studeren aan de NARAFI Film School Campus Brussel bacheloropleidingen in Film, TV en Video én Fotografie.  

 

Wat ik fantastisch vindt

Mijn ouders vinden het geweldig leuk wat ik allemaal doe, mijn twee broers delen mijn video's en vinden mij hilarisch dat is iets wat ik geweldig apprecieer. Ik vraag ook geregeld hun mening en of ik nog iets moet verbeteren “anders uit de hoek komen”. Mijn facebookpagina krijgt meer en meer likes, mensen sturen mij complimenten en bekijken mijn video's daar ben ik heel blij mee! Dus ik blijf gaan, en probeer zoveel mogelijk mensen te doen lachen. / JVGK / foto GF


Volg Nicolas via zijn facebookpagina waar hij vanalles op post : https://www.facebook.com/BauwensNicolas/