kr-nieuws.be

Bedrijfsnieuws

Greenshade brengt unieke milieuvriendelijke zonnewering op basis van glasvezel op de markt

Het West-Vlaamse bedrijf Flocart innoveert op een baanbrekende manier en ontwikkelde Greenshade: een milieuvriendelijke en efficiënte zonnewering gemaakt van glasvezel. De meeste zonneschermen bestaan vandaag uit PVC of Polyester. Greenshade pakt het bewust anders aan en kiest ervoor om PVC-vrije en volledig natuurlijke zonwering te produceren. Bovendien is deze vernieuwende technologie Cradle to Cradle Certified: dit is de wereldwijde standaard voor producten die veilig, circulair en verantwoord gemaakt zijn. En dat is meteen ook een absolute wereldprimeur want Glasvezel is 100% natuurlijk en een milieuvriendelijk alternatief. Het bedrijf is alvast ambitieus en wil Greenshade wereldwijd gaan distribueren.

 

Glasvezel als duurzame oplossing
De trend naar duurzame en circulaire gebouwen is definitief ingezet. Professionals in de bouw zijn voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen. Zo komen ze tegemoet aan de eisen van de markt en de regelgeving. Om in te spelen op het verder verduurzamen van de bouwmaterialen ontwikkelde het West-Vlaamse bedrijf Flocart Greenshade. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van PVC, maar er enkel met glasvezel gewerkt. Door het inherent brandvertragend karakter van glas, kunnen de hoogste brandnormen behaald worden zonder het toevoegen van schadelijke chemie.
 
Glasvezel is 100% natuurlijk en een milieuvriendelijk alternatief. Het wordt geproduceerd uit kwarts en zand mineralen, enkele van de meest voorkomende materialen in de natuur. Het gebruik van glasvezel geeft Greenshade enkele unieke eigenschappen in stabiliteit, vezelbescherming en mildheid voor mens en natuur. Bovendien zorgt dit materiaal voor een grote brandwerendheid en veiligheid want tijdens een brand worden er immers geen giftige rook,  toxische gassen of brandende druppels gevormd.

 

Denis Verstraete, CEO Flocart: “Bij de ontwikkeling van nieuwe producten moet er vaak gekozen worden tussen milieuvriendelijkheid en efficiëntie. Bij Greenshade zijn we er echter in geslaagd om het beste van beide werelden te combineren want we vonden een unieke oplossing die duurzaamheid en techniciteit perfect combineert.”

 

 

Greenshade is ook trots op het feit dat deze innovatieve en gepatenteerde technologie volledig Cradle to Cradle Certified is. Dit prestigieuze certificaat beoordeelt wereldwijd de veiligheid, circulariteit en verantwoordelijkheid van materialen en producten op vlak van duurzaamheid. Toonaangevende merken, detailhandelaren, ontwerpers en fabrikanten uit de hele wereld vertrouwen op de Cradle to Cradle Certified-productnorm om ervoor te zorgen dat hun producten een positieve invloed hebben op mens en milieu.

 

Over Flocart
Het West-Vlaamse bedrijf Flocart, producent van Greenshade, in een echt familiebedrijf dat reeds opgericht werd in 1860. De onderneming kan rekenen op een zeer rijke geschiedenis binnen de West-Vlaamse textielindustrie. In 2019 kreeg het bedrijf nog te maken met een zeer grote brand op zijn productiesite in Gullegem. Er werd echter bijzonder snel werk gemaakt van de heropbouw. Vandaag staat de vijfde generatie aan het hoofd van Flocart en zijn de wereldwijde ambities, onder andere met Greenshade, torenhoog!