kr-nieuws.be

Diamant voor Jacques en Liliane

© foto JVGK

Jacques (Zaki) De Vos (82) en Liliane (Lilli) Verschaeve (80) kregen in wzc De Weister in Aalbeke het bezoek van raadslid Stephanie Demeyer naar aanleiding van hun 60ste huwelijksverjaardag.


Lilli werd geboren op 22 september 1943 in Kortemark als tweede van negen kinderen. Zij ging zes jaar naar school in Kortemark en daarna tot haar 14de in Kortrijk. Lilli werkte vanaf haar 14 jaar in de fabriek. Na haar huwelijk werkte ze in diverse wasserijen, strijkerijen en nieuwkuisbedrijven in het Kortrijkse. Zij hield vooral van het huishouden.


Automechanica

Zaki is geboren in Mariakerke op 3 maart 1942 als derde van zes kinderen. Hij liep school in de stad tot 1956, daarna volgde hij automechanica in avondonderwijs. Hij werkte in 1958 in Grand Garage du Center waar hij aan Fords mocht sleutelen en werd in 1962 na zijn legerdienst tewerkgesteld in garage Vivo Picara. Vervolgens koos hij voor Garage Moderne in Kuurne, garage Bariseau in Kortrijk en de laatste vier jaar van zijn loopbaan vond je hem bij Vanneste Motors in Kortrijk. Zaki hield van rally rijden en waterski.


Depannage

Het koppel leerde elkaar kennen in de garage waar de auto van Lilli’s papa moest gedepanneerd worden. Zij trouwden op 4 maart 1964. Het feest had plaats in Zaal Astoria en de openingsdans wasMa Vievan Alain Barrière. Zij kregen twee kinderen: Kathy, samen met partner Ignace, en Geert, samen met partner Jeanique. Cédric is hun kleinkind en ze hebben ook een achterkleinkind. Het geheim van hun lang huwelijk? “Nu en dan eens ruzie maken en dan weer overeenkomen.” / PVHK