kr-nieuws.be

Leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes in Budalys

© foto JVGK

© foto JVGK

DirecteurErik Desimpelaere

van het Conservatorium Kortrijk /

© foto JVGK

Leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes in Budalys

 

In het kader van De Week van de Piano trokken 20 leerlingen piano van Conservatorium Kortrijk naar Buda Kitchen in Budalys om er mini-recitals te geven. Ze speelden er klassieke muziek en pop-jazz voor ruim 160 aandachtige toeschouwers. Het Conservatorium vierde daarmee de aankoop van 4 nieuwe piano’s en 2 buffetpiano’s.

 

In Buda Kitchen staat al enkele jaren een Doutreluigne vleugelpiano. “Deze piano kan dagelijks door iedereen bespeeld worden. Dit zowel door bewoners als bezoekers. Zo zijn er enkele van onze bewoners die vaak piano spelen. Er zijn zelfs vastgelegde momenten ontstaan waarop een bewoonster van de assistentiewoningen Residentie Budalys de piano bespeelt. Dit steeds voor een ruim publiek van medebewoners. We merken geregeld op dat ook bezoekers vlot de weg naar onze piano vinden. Dit zorgt vaak voor warme familiemomenten, als een (achter)kleinkind een muziekstuk brengt tijdens een bezoek voor zijn/haar (over)grootmoeder/vader”, zegt Stafmedewerker Wonen & Leven en Vrijwilligers van Zorggroep H. Hart Frederik Vlaminck, in zijn aankondiging. “Om onze bewoners nog meer te laten genieten van pianomuziek, zijn we erg verheugd te kunnen samenwerken met Conservatorium Kortrijk voor ‘De Week van de Piano’. Dit leek ons de ideale gelegenheid om enkele leerlingen bij ons uit te nodigen.”

 

De leerlingen klassiek en Jazz-Pop-Rock van het Conservatorium verzorgden zo een leerlingenconcert in Buda Kitchen. Zij brachten een optreden van 75 minuten voor de bewoners van het Woon- en Zorghotel H. Hart, bewoners van de assistentiewoningen en gebruikers van de Vergunde Zorgaanbieder Pamele. De leerlingen brachten klassieke muziekstuk(jes) en jazz-pop en rocknummers. Een van de 20 leerlingen was Charles (11) die al 5 jaar piano geniet aan het Conservatorium bij meester Dominique. “Ik doe dit zeer graag”, zegt Charles. Hij bracht twee nummers: ‘Mercy, Mercy, Mercy’ van Joe Zawinul en ‘So what’ van Miles Davis. “Niet de minste: we gaan niet voor gewoon”, luidt het bij meester Dominique Maes. “Zelf leerde ik ook piano, maar dan aan het Conservatorium in Harelbeke”, aldus de mama.