kr-nieuws.be

PLATINA JUBILEUM - Michel HOORNAERT - Suzanne LEPLAE

70 jaar gehuwd

© foto JVGK

© repro foto JVGK

© foto JVGK

© foto JVGK

Michel Hoornaert (94) en Suzanne Leplae (96) kregen woensdagvoormiddag 17/04/2024 bezoek van raadslid Stephanie Demeyer in het WZC De Zon in Bellegem naar aanleiding van hun 70ste huwelijksverjaardag.


Suzanne geboren in Rollegem op 29 juni 1927 als oudste van 5 kinderen. Zij ging een paar jaar naar de lagere school en ging op pensionaat bij de Zusters van St.-Theresia in Rollegem. Van 1954 tot en met 1995 hielp ze haar man in de winkel. Net als haar man zong Suzanne in verscheidene koren en legde graag een kaartje. Zij is lid van Neos en was bestuurslid van de Missiebond en was voorzitster van K.V.Z.


Michel geboren in Rollegem op 30/09/1929 als derde in een gezin van 7 kinderen. Michel liep lagere school in Rollegem en volgde het middelbaar in Don Bosco tot en met het 4e Latijn. Daarna trok hij naar de vakschool St.-Henri te Moeskroen om er mechanica te volgen. Michel was beroepshalve vanaf 1954 winkelier in voeding en fantasie- en ijzerwaren in Rollegem, dit tot aan zijn pensioen. Daarna was hij vervoerder van gas in flessen, poststukken en kledij voor Wereld Missiehulp. Michel was lid van de Muziekharmonie Rollegem, koorlid bij Crescendo en de Vlaamse Actieve Senioren, Singhet ende Wezet Vro en het Kortrijks Gemengd Koor. Hij zong in een gregoriaans koor en het Kerkkoor van Marke Aalbeke en Rollegem. Michel houdt van reizen in onder meer Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Opvallend: hij houdt ook van zelf klokkenluiden en was hulp bij een begrafenisondernemer.


Michel en Suzanne leerden elkaar kennen in Rollegem bij KSA en VKAJ. Ze trouwden op een dinsdag voor de wet en op woensdag voor de kerk in Rollegem.. / JVGK / © foto’s en clipje JVGK

© clipje www.kr-nieuws.be / JVGK