kr-nieuws.be

Desutter Group zoekt nieuwe werkkrachten op… een reuzenrad

Elk gesprek op het sollicitatiewiel krijgt sowieso een vervolg


Dat de E3 Saxo Classic niet om een stunt verlegen zit, is bekend. Maar dit jaar komt de organisatie met een wel erg origineel én nuttig initiatief. Op donderdag 21 en vrijdag 22 maart wordt namelijk een jobbeurs georganiseerd op een draaiend reuzenrad. Desutter Group, gespecialiseerd in hijs- en transportactiviteiten, zet mee zijn schouders onder het initiatief en hoopt op deze manier een aantal vacatures in te vullen. “We willen op een laagdrempelige manier met potentiële kandidaten in contact komen. We hebben immers dringend medewerkers nodig om ons groeiverhaal voort te zetten”, aldus CEO’s Jan en Frederik Desutter. 

 

In een tijd waarin bedrijven zich hard moeten inspannen om talent aan te trekken, moest Desutter Group uit Harelbeke niet lang twijfelen om deel te nemen aan het sollicitatiewiel van de E3 Saxo Classic. Het concept biedt bedrijven uit de streek de kans om op een sympathieke manier in contact met werkzoekenden te komen. Zeker in het zuiden van West-Vlaanderen is de vraag naar arbeidskrachten groot. Ook bij Desutter Group staan verscheidene vacatures open, van chauffeurs over kraanmachinisten tot mecaniciens. 

 

Jan Desutter: “De extra krachten hebben we nodig om onze groei te consolideren. In bijna 20 jaar tijd zijn we immers in onze regio de referentie geworden op het vlak van hijs- en transportactiviteiten. En om aan de toenemende vraag van onze klanten te blijven voldoen en onze positie in de markt te versterken moeten we alle zeilen bijzetten. Met onze deelname aan deze actie hopen we een aantal nieuwe kandidaten aan te trekken die ons zullen helpen om verder te groeien. We duimen dus dat we veel bezoekers op ons reuzenrad krijgen!”

Open bedrijfscultuur

Het bedrijf beseft dat de zoektocht naar personeel vandaag een hele uitdaging is. “Ondanks onze goede reputatie en de campagnes die we tot nu toe hebben gevoerd, moeten we blijven inspanningen leveren. Daarom gooien we het nu eens over een andere boeg.” Het sollicitatiewiel tijdens de koers is voor bedrijven een unieke kans om hun lokale betrokkenheid te tonen. “We zijn hier thuis en ondersteunen met veel plezier de E3 Saxo Classic. Daarnaast hebben we als familiale onderneming ook wel wat troeven: we beschikken over een modern machinepark, hanteren een visie op de lange termijn en de bedrijfsleiding staat heel dicht bij het personeel. Alles is bij ons bespreekbaar.”

 

Die open bedrijfscultuur zullen kandidaten alvast tijdens het korte ritje op het sollicitatiewiel ervaren. “Na die eerste kennismaking worden ze de week nadien door onze HR-afdeling gecontacteerd en laten we hen meteen weten of er toekomstmuziek in een verdere samenwerking zit”, voegt Frederik Desutter toe. “Immers, we hechten veel waarde aan een transparant en respectvol rekruteringsproces. Zo weten kandidaten snel waar ze staan en of hun profiel binnen ons bedrijf past. Het is voor ons cruciaal om hen een positieve ervaring te bieden, zelfs in de vroege stadia van het sollicitatieproces."