kr-nieuws.be

GeoDynamics implementeert track-and-trace Systeem in Wagenpark Lotto Dstny

foto 's GF

In een significante stap voorwaarts in de professionalisering van wielerploeg logistiek, heeft Lotto Dstny, een prominente naam in het internationale wielerpeloton, een samenwerking aangekondigd met GeoDynamics, een expert in track-and-trace systemen. Deze samenwerking is gericht op het verhogen van de efficiëntie en veiligheid van het uitgebreide wagenpark van de wielerploeg door de implementatie van geavanceerde technologische oplossingen.

 

Innovatie in logistiek beheer

GeoDynamics heeft als sponsor van wielerploeg Lotto Dstny een track-and-trace systeem geïnstalleerd in alle voertuigen, waardoor real-time locatie tracking mogelijk is via mobiele en desktop apparaten. Deze technologische vooruitgang stelt de wielerploeg in staat om tijdens koersen en daarbuiten hun logistiek beheer te optimaliseren, wat resulteert in een directe verbetering van de operationele efficiëntie.

 

Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van het Kortrijkse GeoDynamics: “We plaatsten een track-and-trace-systeem in elk voertuig van Lotto-Dstny. Hiermee kan de ploeg op elk moment, in real time de locatie van de wagen opvolgen op de smartphone, tablet of pc. Tijdens de koers zelf biedt dit enorme voordelen doordat men onmiddellijk en doelgericht het wagenpark kan aansturen.”


Veiligheids- en beheervoordelen
De implementatie biedt ook aanzienlijke voordelen op het gebied van veiligheid en administratief beheer. Het systeem maakt onmiddellijke lokalisatie van voertuigen mogelijk bij diefstal en faciliteert een efficiëntere afhandeling van boetes door identificatie van chauffeurs via een badge-systeem. Daarnaast automatiseert de software van GeoDynamics het onderhoudsbeheer, wat bijdraagt aan een vermindering van de administratieve lasten. Meteen ook de reden waarom naast  Lotto Dstny nog vele andere wielerploegen samenwerken met GeoDynamics.
“Chauffeurs moeten steeds badgen alvorens ze met de wagens kunnen rijden. Hierdoor kunnen boetes aan de juiste persoon toegewezen worden en is er nooit discussie”, zegt Stragier. “Ook hoeft de wagenparkbeheerder de toestand van de banden of de onderhoudsbeurten niet meer bij te houden. Dat gebeurt nu volautomatisch door onze software.”
 
Technologische voorsprong in de sport
Deze samenwerking illustreert de toenemende rol van technologie in de wielersport, niet alleen in de prestatieanalyse van renners maar nu ook in het beheer van de ondersteunende logistiek. Door het benutten van GeoDynamics' expertise, positioneert Lotto Dstny zich als een voorloper in het toepassen van innovatieve oplossingen voor logistieke uitdagingen binnen het wielrennen.


Over GeoDynamics
GeoDynamics, opgericht in 2004, ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen, werktuigen of mobiele medewerkers. Via een beveiligde website kan je op computer, tablet of smartphone volgen waar ze zich bevinden. De systemen van Geodynamics worden ook gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van het wagenpark. Het bedrijf heeft 3.500 klanten, die samen 50.000 blackboxen gebruiken. Dat zijn apparaten met ingebouwde gps- en gsm-functies die in een voertuig geïnstalleerd worden om de locatie ervan te volgen. GeoDynamics richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark.
Meer info op www.geodynamics.be.