kr-nieuws.be

Ma’ Bluescafé met Jan Bas

Ma’ Bluescafé met Jan Bas – 10 maart 2024


In maart gooien we het bij Ma’Blues terug eens over de soul-boeg, met Jan Bas: songwriter, gitarist én rock&roll romanticus. Zo’n 3,5 jaar geleden kwam hij de openingseditie bij ons inzetten en nu hopen we onze trouwe fans te laten meegenieten van deze unieke stem.

Zijn liefde voor soul, roots en heartland-americana vormen de fundering van Jan's eigen, unieke sound. Misschien is hij wel hét best bewaarde geheim in de Belgische pop en rock scene. De kans is immers groot dat je Jan Bas al aan het werk gehoord hebt, zonder dat je er erg in had. Zo zingt hij op de soundtracks van TV-producties zoals Safety First, Jens Dendoncker's 'Liefde', en 'Paradise City'.

Hoog tijd voor de logische volgende stap: een soloplaat met eigen songs. Samen met producer Mario Goossens zonderde hij zich de afgelopen 2 jaar af om aan zijn songs te slijpen en ze op te nemen in de studio. Het nam de tijd om te chambreren, want dit is muziek recht uit het muzikantenhart.


Het wordt een intiem concert in de gekende formule.

Heb je een hongertje? Geniet van onze Gumbo-rijstschotel (een typische Louisiana-specialiteit), Pizzaslices of croques uit het vuistje en/of heerlijke soep. Denk ook aan onze alcoholvrije Martini-Floreale mocktail.


Datum: zondag 10 maart 2024. Deuren open om 18.00 u. Concert om 19.30 u.
Place to be: Mozaïek, Overleiestraat 15 a, 8500 Kortrijk.
Inkom: leden: 15.00 €; leden HV Kortrijk 12.00 €.
Reserveren: via mablues@proximus.be of 0486/31.28.97