kr-nieuws.be

Nieuw restaurant Noma opende de deuren: de kernwoorden zijn cocktailsop niveau, fingerfood om te delen en verrassende desserts

Florine, Ilona, Laura, Margaux, Tannia, Brent, Michiel, Nikola en rechts Jonathan Beke en Ambre Parsy / © foto 's JVGK

Nieuw restaurant Noma opende de deuren: de kernwoorden zijn cocktailsop niveau, fingerfood om te delen en verrassende desserts.


Vandaag 07 augustus 2024 opende het nieuw restaurant/gastro bar Noma om 1700 uur precies de deuren op de Grote Markt. Het is naast Maddox de tweede zaak van zaakvoerders Jonathan Beke en Ambre Parsy. “Veel mensenwillen in de late avond nog iets kleins eten of drinken.”


Jonathan en Ambre baten sinds 2016 hun Restaurant Maddox uit dat in de kortste keren populair werd. Ze werden snel bekend voor hun tapas, toen uniek in Kortrijk. In de zomer werd het terras ook populair en in de winter het overdekt en verwarmd terras evenzeer. Toen de buurman Francesco ‘Franco’ Cottone zijn Restaurant Da Franco, pal naast de Maddox, wilde overlaten in 2021-22 dacht Jonathan verder, in het bijzonder aan een uitbreiding want Maddox werd te klein. Da Franco huisde namelijk in twee aanpalende burgerwoningen die omgetoverd waren tot Italiaans restaurant, een grote oppervlakte dus. Het ondernemende koppel kocht na overleg het restaurant en wilde het ombouwen tot een nieuw restaurant, met name Noma. “De werken hebben meer dan een jaar en twee maanden geduurd, het werd volledig gestript en volledig nieuw gebouwd met een moderne toets”, duidt Jonathan. Een klein gedeelte van de originele gevel werd behouden. Het restaurant heeft grote ramen die veel licht binnenlaten en een interieur in warme grijs/beigetinten, de zogenaamde stijl Chique Bohémien. In de Gastrobar Noma zijn er binnen 60 plaatsen.


VERFIJNDE INGREDIËNTEN EN VERRASSENDE DESSERTS

Wat de kaart betreft wordt het niet moeilijk. “In de Noma zetten we onze gekende trend verder met onze tapas en verfijnde gastronomische gerechten”, aldus de zaakvoerders. “Veel mensen willen in de late avond nog iets eten of drinken, liefst op de Grote Markt. De driekernwoorden zijn cocktailsop niveau, fingerfood om te delen en verrassende desserts. We gaan voor de top in Kortrijk.” Op de kaart staan 25 cocktails. In de gerechten kan je onder meer artisjok met mozzarella vinden, ingrediënten als honing en komijn, zongedroogde tomaten, balsamicoazijn, zwarte olijf, pijnboompitten en meer. Er zijn ook verrassende desserts. “Onze eetkaart zal op tijden stond veranderen”, aldus Jonathan. Gastrobar Noma is open van maandag tot en met donderdag van 1700 tot 23.30 uur, op vrijdag van 1700 tot 01 uur, op zaterdag van 11 tot 1 uur en op zondag van 11 tot 23.30uur. / PVHK/ © foto ‘s JVGK