kr-nieuws.be

Kortrijk lanceert 'Prikkelend Kortrijk' met Prikkelroute en activiteiten

© foto JVGK

Kortrijk lanceert 'Prikkelend Kortrijk' met Prikkelroute en activiteiten

 

De stad ontwikkelde een nieuwe zintuiglijke prikkelwandeling doorheen het centrum van Kortrijk, met focus op toegankelijkheid voor mensen die minder goed te been zijn en voor gezinnen met jonge kinderen. Van 30 maart tot 14 april organiseert de stad een resem activiteiten.

 

In het kader van de Wereld Autisme Dag op 2 april lanceert de stad 'Prikkelend Kortrijk'. De stad werkt hiervoor samen met partners zoals de Stedelijke Adviesraad Personen met een Handicap, kortweg SAPH, lokale instellingen, horecagelegenheden, winkels, scholen, en organisaties die zich inzetten voor toegankelijkheid en inclusie. Van 30 maart tot 14 april beleef je tal van activiteiten, met focus op autisme. Enkele voorbeelden zijn de Prikkelarme Paasfoordag op 8 april, de tentoonstelling ‘Autisme in Beeld’ op verschillende locaties en het project ‘KEI Voor Autisme’. “We streven ernaar om een gastvrije en comfortabele omgeving te bieden voor iedereen, want iedereen is welkom in Kortrijk”, duidt schepen van Toegankelijkheid Philippe De Coene.

 

Zintuiglijke Prikkelroute

 

De zintuiglijke Prikkelroute doet gedurende 4 kilometer verschillende toegankelijke horeca-adresjes aan. Deze route, die start bij het infopunt van Visit Kortrijk bij het Begijnhof, omvat onder andere bezoeken aan het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide, het museum Texture en het creatieve Buda-eiland. “Ze biedt de perfecte afwisseling tussen plekken die de zintuigen prikkelen en rustpunten waar je even tot jezelf kan komen. Dat maakt ze ideaal voor mensen met autisme, maar net zo goed voor gezinnen met kinderen, ouderen, rolstoelgebruikers en mensen die minder mobiel zijn”, zegt De Coene verder. “Onderweg kan je tijdens de Paasvakantie de expo ‘Autisme in Beeld’ bekijken. Daarbij kan je zelf een kleurrijke kei maken en letterlijk jouw steentje bijdragen voor een inclusieve samenleving. De keien worden later tentoongesteld”, zegt eerste schepen Ruth Vandenberghe, die bevoegd is voor Toerisme. / PVHK / © foto JVGK

.

Meer info kan je vinden op www.visitkortrijk.be/nl/prikkelend-kortrijk