kr-nieuws.be

Paasfoor 2024 is gestart

Meter van de Paasfoor Julie Vermeire / © foto JVGK

© foto JVGK

De officiële opening © foto JVGK

De prinsjes en de prinsesjes / © foto JVGK

© foto JVGK

© foto JVGK

Paasfoor 2024 is gestart

 

Op 28 maart om 15 uur werd met een droog vuurwerk van gouden slingers de aftrap gegeven van de Paasfoor 2024

 

PETER VAN HERZEELE

 

Schepen van Markten Wouter Allijns, de kersverse meter van de Paasfoor Julie Vermeire, voorzitter van het Paasfoorcomité Heidi Coussens en burgemeester Vincent Van Quickenborne kregen assistentie van 7 prinsesjes en prinsjes die op 28 maart 6 jaar worden. De foor telt dit jaar 131 attracties verspreid over de Grote Markt, de Graanmarkt, het Schouwburgplein, het Nelson Mandelaplein en Parking 4 van Howest.


De nieuwe plaatsmeester Mathieu Dhantschotter, wist voor alle métiers een goede plaats te vinden, net als vorig jaar. “Door de grote werkzaamheden in de stad lag het niet voor de hand, maar het is gelukt.” Na de feestelijke opening waren er gratis oliebollen voor alle aanwezigen, een traktatie van Jean Bush en het Paasfoorcomité. De Paasfoor vindt plaats van 28 maart tot en met 14 april. “Een mooie plaats geven aan alle métiers is een grote puzzel leggen, de stukjes moeten perfect in elkaar zitten”, zegt Heidi Coussens die aan haar 42e editie begint.

 

Bezinningsmoment op Goede Vrijdag

 

Er wordt op Goede Vrijdag zoals vorige jaren een kort bezinningsmoment georganiseerd door het Decanaat Kortrijk. Dit om 16 uur op de Grote Markt bij stand 'Vegas Games' van François Van Aken. Daarna opent de foor om 16.30 uur.

 

Op maandag 8 april is er Prikkelarme kermis van 14 tot 17 uur. De Paasfoor gaat steevast gepaard met heel wat muziek, lawaai en felle lichten. Het hoort er traditioneel bij, maar betekent een grote hindernis voor heel wat mensen. Daarom lanceert Kortrijk een prikkelarme kermismiddag: luide muziek gaat af en felle lichten gedimd.

 

WEETJES

 

Tijdens de Paasfoor verhuist de maandagmarkt tijdelijk naar een andere locatie. Op maandag 1, 8 en 15 april 2024 kan je de kramen van de maandagmarkt vinden op de Veemarkt en in het begin van de Langemeersstraat.

 

De Paashaas komt op zondag 31 maart van 14 uur tot 18 uur langs op de verscheidene paasfoorpleinen om paaseitjes uit te delen.

 

Op zaterdag 30 maart, 6 april en 13 april is er Kindergrime van 14 uur tot 17 uur. Je kan aan het LAGO-zwembad en in het winkelwandelgebied terecht bij grimeurs om je kind(eren) een onvergetelijk moment te bezorgen.

 

Op woensdag 3 en 10 april is er een Meet & Greet met Tekenfilmfiguren, dit tussen 14 en 17 uur / PVHK /  foto 's JVGK