kr-nieuws.be

Nieuwe partij VOOR U

maakt nationale lijst bekend

© foto JVGK

Vrijdagnamiddag werd de nieuwe politieke partij VOOR U regio West-Vlaanderen uitgenodigd op een event: met name de voorstelling van de nationale lijst met kandidaten. Op 9 april is het de beurt aan de West-Vlaamse kandidaten.

 

PETER VAN HERZEELE

 

De partij ‘VOOR U’ is een nieuwe beweging van Vrijdenkers. “Het is de bedoeling om het traditioneel politiek landschap te doorbreken. Er moet eigenlijk een frisse wind kunnen waaien om verandering te brengen”, aldus politicus en aannemer Ivan Sabbe uit Bavikhove, die lijsttrekker wordt. “De samenleving, onze maatschappij dus, is vervreemd geraakt van de politiek. De reden? Er worden compromissen gemaakt en de politieke macht viert hoogtij in plaats van een goed bestuur te voeren.” De nieuwe partij wil meer individuele vrijheid, minder belastingen en een kleinere overheid. “Dit is onze benadering van de huidige politiek: de stem en mening van de kiezers moet gehoord worden. De bedoeling is dat er gerichte oplossingen komen en dit met ‘Gezond Verstand’. Onze bedoeling is uiteraard ook de kiesdrempel halen.” VOOR U werd opgericht door voormalig Open VLD politica Els Ampe. “We zijn er voor de mensen, niet voor de partij, niet voor de staat met vriendjespolitiek en achterkamers waar alles wordt beslist boven de hoofden van de kiezers.”

 

De tweede op de lijst is Moniek Vandezande-Van Eeckhout (74) uit Deerlijk, één van de grondleggers van ‘De Hond in het kegelspel’ van Ubuntu. “Ik was altijd al geëngageerd. Ik wil de vrouwen en de senioren vertegenwoordigen, toch een redelijk grote groep onder de kiezers. Ook de jonggepensioneerden die aangepast werk willen doen, moeten dit in alle vrijheid kunnen, zonder de huidige regels die het hen moeilijk maken.” De derde plaats voor de Kamerlijst is Henk Dejonghe uit Koekelare. “Er zijn veel bezorgdheden bij de burger en daar moten we rekening mee houden en oplossingen brengen.” De nieuwe beweging heeft een Nationale partij en daarnaast afdelingen in alle Vlaamse provincies. De afdeling regio West-Vlaanderen komt op 9 april aan de beurt om voorgesteld te worden. / PVHK / © foto JVGK