kr-nieuws.be

Resultaten weekendcontroles op alcohol en drugs in het verkeer

© foto JVGK

Resultaten weekendcontroles op alcohol en drugs in het verkeer


Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april voerde de verkeerspolitie van PZ Vlas alcohol- en drugscontroles uit in Kuurne, Kortrijk en Marke.


Resultaten vrijdagcontrole


De controlepost stond van in de namiddag tot ’s avonds opgesteld in de Brugsesteenweg in Kuurne en in de Engelse Wandeling in Kortrijk.


In totaal moesten 823 bestuurders een ademtest afleggen:

2 daarvan hadden te veel gedronken
1 bestuurder zag zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor 15 dagen
de andere overtreder was een vrachtwagenbestuurder en deed aan professioneel vervoer, waarvoor een lagere alcohollimiet (0,2 promile) van toepassing is, hij kreeg een rijverbod van 2 uur + een onmiddellijke inning van 105 euro.

Geen enkele bestuurder werd betrapt onder invloed van drugs.


Tegelijkertijd was er op de Brugsesteenweg in Kuurne ook een snelheidscontrole aan de gang, dit in het kader van de nationale flitsmarathon (zie vorig persbericht). Daar werd een laagvlieger door de politie in het (alcohol)controledispositief geïntercepteerd omdat hij 93 km/u reed terwijl er slechts 50 km/u toegelaten is. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.


Resultaten zaterdagcontrole


De controlepost stond van ’s middags tot in de vooravond opgesteld in de Vlaskouter in Kuurne en in de Dumoulinlaan in Marke.


In totaal moesten 406 bestuurders een ademtest afleggen:

7 daarvan hadden te veel gedronken
2 bestuurders kregen een rijverbod van 3 uur
2 bestuurders kregen een rijverbod van 6 uur
3 bestuurders zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor 15 dagen

Geen enkele bestuurder werd betrapt onder invloed van drugs.


“In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn er naast de laatavond en nachtelijke alcoholcontroles ook controles overdag en in de (voor)avond, zoals nu het geval was. Het is goed om te zien dat er slechts een klein percentage overtreders was en dat het overgrote deel van de bestuurders zonder alcohol achter het stuur kruipt”.