kr-nieuws.be

WIELRENNEN

Wereldkampioene Kopecky aan de start van Dwars door Vlaanderen

Wereldkampioene Kopecky aan de start van Dwars door Vlaanderen

Vilvoorde, 11 maart 2024 – Op woensdag 27 maart staat met Lotte Kopecky de wereldkampioene en beste eendagsrenster van het moment aan de start van de 12e editie van Dwars door Vlaanderen voor vrouwen.


Dwars door Vlaanderen is traditiegetrouw de wedstrijd waar renners en rensters nog een laatste keer alles op alles zetten voor de Ronde van Vlaanderen. Op 27 maart komen 14 UCI Women’s WorldTeams aan de start in Waregem. Dé ploeg om naar uit te kijken wordt ongetwijfeld Team SD Worx - Protime. De Nederlandse formatie zakt dit jaar naar Waregem af met niemand minder dan wereldkampioene Lotte Kopecky. Ook de winnares van vorig jaar Demi Vollering, die in 2023 ook de Tour de France Femmes won, staat aan de start.

Sinds 2021 starten de vrouwen op de Hippodroom van Waregem. Ook dit jaar is die iconische plek in Waregem het decor voor het startschot bij de vrouwen. Voor Kopecky zal het de eerste keer zijn dat ze op de Hippodroom van start gaat. Het is haar derde deelname aan Dwars door Vlaanderen. Ze stond in 2017 en 2019 aan de start, maar winnen lukte nog niet.

Op 27 maart weten we omstreeks 18.00 u. of ze met het Waregemse paardje aan de haal gaat. Fans kunnen in Waregem vanaf 13.00 u. terecht voor de start van de vrouwenwedstrijd. De finale is live te volgen op de livestream van Proximus Pickx. De volledige deelnemerslijst wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. / Copyright © 2024 Flanders Classics, Alle rechten voorbehouden.